sobota 13. května 2017

Filmotéka I. Naprostí cizinci

Verze 1) 

Ach, mám tolik volného času a ráda bych ho strávila u dobrého filmu... všechny známé jsem už viděla a v nových se neorientuju. Proč mi nikdo nic nedoporučí a musím stále lovit v krutých vodách csfd na vlastní pěst?! Proč?!

Verze 2)

Oooh, můj bože. Viděla jsem skvělý film. Aničko, na to se musíš podívat! Jirko, už si to viděl?? Dane, tobě by se to mohlo líbit!

-Pokud to někdo ani přes tyto výlevy nepochopil: slavnostně zahajuji sekci Filmy, kam budu přidávat každý počin, který mi zahýbal srdcem, a aby mě přátelé neutloukli pánvičkou, budu s tím obtěžovat vás. Číst to nemusíte, žejo.







Naprostí cizinci


  • Perfect Strangers
  • Itálie 2016
  • Psychologické drama s vtipnými momenty
  • 93 min.

Na CSFD (které si můžete otevřít, ale nečtěte komentáře, jsou tam nevhodně umístěné spoilery) píšou komedie. Tak to bych zrovna neřekla. Když se řekne komedie, vybavím si odlehčený film plný absurdních situací a podkresový smích. Pokud to máte jinak, třeba to pro vás komedie bude.
V tomhle filmu je pár trefně umístěných vtipů. kterým se smějete, protože jsou strašně pravdivé.

O čem to je:

7 přátel středního věku - 3 páry. Společná večere a pozorování zatmění měsíce. Na první pohled ideální vztahy, ale každý přece máme nějaká tajemství. Co se vyvine z na první pohled nevinné hry, která má dokázat, jestli jsou mobilní telefony opravdu černé skříňky každého z nás?
A jak říká dokonalý slogan na plakátu: Víš, s kým jíš?



Proč na to koukat? 

Možná trochu pomalejší nástup, ale film ve mně rozhodně zanechal stopy. Délka je ideální, vstřebatelná právě tak, aby se z toho nestala násilná fraška. Více a méně sympatické postavy, vtipné momenty, které denně zažívá každý z nás. Nabízí otázky. A odpovědi?

PS: Film najdete v dobré kvalitě i online, my se dívali se slovenskými titulky. Doporučuji shlédnout asi s kýmkoli, ideálně v podvečer a přizvat skleničku vína. Dobře se bavte a pokud jsem někoho zlákala, ráda si poslechnu, jaké dojmy (nedojmy) zanechal ve vás. :)

2 komentáře:

  1. Děkuji za tip. Dobře jsme se bavili. Na konci filmu je člověk donucen zamyslet se, jak to sám má s důvěrou.. Slovenské titulky byly oživením, chvilku mi trvalo než jsem si zvykla, ale ve výsledku mě to bavilo. Těším se na další recenzi :-)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nečekala, že někoho přesvědčím :)) jsem moc ráda, že se film líbil. A děkuji za komentář, třeba zvikláme i někoho dalšího!
      Další recenze určitě budou, jsem takový filmový maniak. :-D

      Vymazat