čtvrtek 13. července 2017

Velda

Mám práci a mám kolo!

Před dvěma týdny jsem slíbila sama sobě, že jestli seženu práci někde v centru, pořídím si starší "retro" kolo a dám mu druhou šanci do života. Město je asi půl hodiny pěšky a na kole to bude paráda. 

V úterý jsem byla poprvé v kavárně, která je sice trochu jiná, než jsem původně zamýšlela, ale beru to jako šanci naučit se zase něco nového a těším se, jak mi to půjde. :)


Před 
 Kolo jsem přivezla dneska, stálo mě pár stovek, ale mám v plánu do něj ještě investovat minimálně spoustu času. :) Jsem nadšená, už teď je moc krásné, nedrhne a krásně jede, akorát se na něm podepsala rez a... inu stáří. Značka Velamos- jméno Velda už si prakticky přivezl.

A po čištění
 Do rzi jsem se pustila houbičkou a je to dřina a trochu nepořádek, ale jednotlivé díly se pod rukama krásně rozjasňují, takže je to pěkná a vděčná práce.


Kolo má i původní brašničku s nářadím za sedlem a rozkošný zvonek, který vydává přesně ten zvuk, který se hodní k dlouhým žlutým šatům, slaměnému klobouku a letní projížďce po nábřeží. 


Takže kdo to správně pochopil- renovuju byt, kolo a ještě k tomu budu chodit do práce. Ještě nedávno jsem si stěžovala na nudu.... Inu, letošní prázdniny začínají mít něco do sebe :))
Mějte se krásně a ještě o trochu líp!

11 komentářů:

  1. Koukám, že tady se začíná dařit na všech frontách :-)
    Moc přeji a ať se dobře jezdí!

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na přeměnu...já už mám jedno takové kolo rozděláno hodně dlouho, až se stydím. Takže ať jdou všechny renovace od ruky s v práci se daří! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to bude krůček po krůčku. Nejdřív jen vyleštit a spáchat nějaké malé opravy, potom přidat lak... a pak se uvidí podle času a chuti. :)
      Díky moc a nápodobně! :)

      Vymazat
  3. No prosím, jak máš krásně našlápnuto...:-) Tak zdárně dojeď do vysněného cíle!
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem připravená i na pár karambolů, to holt musí být. :)) Díky za komentář, měj se krásně!

      Vymazat
  4. To se krásně čte. Úplně tě v té kavárně i na tom kole vidím :-) Krásné zážitky! Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kavárně ještě trochu tápu, nikdy jsem nepracovala s jídlem. :) Ale musím říct, že je Plzeň přímo stvořená pro takovéhle projížďky. Krásné zážitky a dny i tobě!

      Vymazat
  5. Tak to je nadhera - same hezke zpravy:-). Gratuluji k praci i peknemu ulovku. Mne se uplne vybavila pani M. Vasaryova na kole ve filmu Postriziny:-). At se dari i nadale. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, máš pravdu, je to hodně podobné kolo. :)) Z úlovku mám radost, i kvůli tomu, že je od pána, který se s ním loučil jen nerad a vím, že by byl rád, že bude o kolo postaráno. :)
      Krásné dny i tobě, Marcel!

      Vymazat