pátek 21. dubna 2017

Tři radosti


"Dnešek je jistě nesmírný zázrak." Já mám Wolkera děsně ráda a z nějakého důvodu mi tahle věta vytane na mysli každý den, který se tváří jako tragédie. Nevím proč, ale trochu to pomáhá.
Jako by mohlo být i hůř, nebo co.

Špatný den nemusí být jedna pekelná katastrofa, stačí spousta malých nepříjemností a otravností. Takové otravnosti mají tendence nalepit se jedna na druhou, a já pak chodím po městě jako obří negativní magnet. 
Ale dobrý. Dnešek je zázrak a já už mám pokoj.


Z téhle fotky mám radost. Sem tam se zadaří i nějaká neobyčejná.

Dostala jsem Tillandsii na převýchovu. Mí drazí rodičové tenhle (očividně nevhodný) dárek stihli za rok málem zahubit láskou. Tenhle druh má naštěstí tendence přežít i méně zodpovědným pěstitelům.
Ionantha byla napojena, vyživena a zahrnuta péčí a já jsem teď jako na trní, jestli to zvládne.




Včera jsem zkazila čaj. Byla to tak nesmyslná chyba, že ještě teď kroutím hlavou. Podívala jsem se na správnou přípravu, teplotu vody a dobu louhování.... a nasypala tam úplně jiný sáček. Cool.
Aspoň jsem si připomněla, proč je ten čajový rituál důležitý a nesmí se zanedbat. Čaj potřebuje klid. Čas.
A soustředění. Při přípravě nesmí člověk dělat tři další věci (od toho je káva ;)

Na fotce není ten, který jsem zkazila, ale Dian Hong Jin Hou. Úžasná třída Zlaté opice, v obchodě mi málem vypadly oči. Lístky jsou naprosto nádherné, ochmýřené, zlaté, přesně jako opičí ocásky.



A konečně...








Tyhle náušnice jsou mini dárek, ze kterého mám taky dobrý pocit. Hrníčky koupené- cappuccino 
malované. Kdo to kdy viděl nosit na uších prázdné šálky? :) Posílala jsem je schované v dopise a jako vždy... nepřišly včas.
Ale to už bych po tomhle dni asi chtěla příliš.
Mějte hezký a zázračný víkend.

3 komentáře:

  1. Hehe, méně zodpovědný pěstitel - to jsem přesně já :) Máme doma jednu neskutečně odolnou květinu, co jsme dostali od sousedky, a ta zatím vydržela všechno. Ale to malé roztomilé na fotce, to bych teda asi taky nezvládla opečovávat správně. A k těm zázrakům - včera jsem si (asi poprvé v životě) všimla, jak na javoru v odkvétajícím květu vznikají ty "nosy". Jakože ještě je tam květ a zároveň už i nažky. Dostalo mě to. Taková obyčejnost. Malej zázrak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaro je fakt hezký, to jsou zázraky na každém kroku. Ale já mám stejně nejradši ty sakury, obrovské chundelaté koule květů ve větvích. Včera jsem na ně koukala tak zaujatě, že jsem málem sejmula paní na chodníku, úplně pochopení pro to teda neměla :D

      Vymazat
  2. Já se učím o květiny pečovat. Jako bych jim už lépe rozuměla a cítila, co potřebují. Teď už kolem nezalité nebo přelité květiny neprojdu bez povšimnutí.
    Čajový rituál dělám mezi dalšími činnostmi a taky často zapomenu. Proto nejraději čaj v čajovně, tam se to nestane.

    OdpovědětVymazat