pondělí 4. září 2017

Mám se krásně.

Ochladilo se.
Určitě i u vás. Přišlo pár pěkně studených a deštivých dnů a s padajícím listím na město pomalu ale jistě padá i podzimní splín.

Stála jsem pod deštníkem, pozorovala, jak mi škodolibě moknou úplně nové boty a doufala, že tentokrát ten autobus opravdu přijede. Do práce v takovémhle nečase jezdím Tesco busem, který je zdarma, protože zatím stále nemám status studenta, a tedy ani slevu na jízdné. 
Byla jsem po včerejší směně pěkně utahaná, v pátky totiž někdy končím i ve dvě ráno... a o pár hodin zase do práce... do té druhé, kde na mě čeká slečna, která si mým směrem evidentně velmi ráda vybíjí své špatné nálady. To všechno v brrrrr Plzni.

A pak mi to došlo. 

Jsem v Plzni.

Jsem na škole, kam jsem se chystala přes dva roky, na nejlepším oboru, který mě možná jednou dostane až k mým největším snům, s přítelem, se kterým za týden oslavíme už 5 let spolu, v bytě, který je jenom pro nás, za směšnou cenu a na dobrém místě. A mám dokonce dvě práce, díky kterým si můžu dovolit jednou za čas i radost za hranicemi potřeb. (Třeba konvičku za 4000,-)

Jsem přesně tam, kde bych měla být. I když je to místo někdy uprostřed kaluže.

Mám se krásně, mějte se krásně. Posílám vám k tomu písničku, která mě občas drží nad vodou... ve vodě. :))
 


Vážit si... všeho.

11 komentářů:

  1. Budu se muset moc snažit, aby mne něco podobného napadlo i ve Zlíně, ale nemám přítele, byt na dobrém místě, nové boty atd. ale... v každém městě se snad najde kavárnička, zapadlý antikvariát a takové ty malé radosti, kterých si napřed musím všimnout. Btw. konvička je totally cute!

    OdpovědětVymazat
  2. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  3. Nene...opravdu ta konvička stála čtyři tisíce???
    Ne že by nebyla krásná, je překrásná!:-)
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu! Je to speciální japonská hlína, která sama o sobě ovlivňuje chuť čaje, každý kus je dělaný ručně a s láskou a má nádherný zvuk. Když se zvedne poklička, zvoní jako rolničky. :)) samozřejmě je to úplně zbytečný přepych, ale my se do ní při čajování zamilovali a původní majitel byl rád, že bude u nás. Tak jsme se plácli přes kapsu. :D

      Vymazat
  4. Juuu, to je prima, ze se mas/te prima:-). Moc si to uzivejte. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš se krásně! Ale někdy je taky fajn si dovolit mít na chvíli depku, trošku se opečovat (nebo nechat opečovat) a těšit se, že zas přestane pršet, slečna třeba bude mívat lepší nálady... a tak, ne? ;) Konvička je roztomilá! (smí se tohle říkat o konvičkách?) Jo a mimochodem, nechceš se přidat ke každotýdenním fotovýzvám? Jedno téma na týden... jedna až tři fotky jako výstup. (Ale možná Tě to vůbec neláká nebo vůbec nemáš čas nebo tak - jen návrh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je hlavně důležité umět si uvědomit, že vůbec není tak zle. Mám tendence propadat trudomyslnosti. :D To mě vůbec nenapadlo, že je roztomilá (možná protože je největší z našich konviček :D)
      Fotovýzva zní... fajn! Klidně jdu do toho, pokud nevadí, že se zapojím až příští týden? :))

      Vymazat
    2. Fototéma na tento týden je Fotohádanky - tj. vyfotit něco (nebo část něčeho) tak, aby nebylo na první pohled jasné, co to je. Kdyby se Ti chtělo přidat...

      Vymazat