čtvrtek 26. října 2017

Nestíhám

Tak tenhle název článku musí mít jednou za čas na stránkách snad každý blogger.

To, že nestíhám blog svůj, ani vaše, jste si už možná stačili všimnout a tímto se převelice omlouvám, že jen zřídka kdy upustím nějaký komentář.

Nestíhám nic, někdy ani sama sebe!

Nestíhám školu, protože máme nečekané množství úkolů, a když si nechám den na odpočinek, místo zaslouženého klidu se mi jen škodolibě kupí další povinnosti.
Kvůli škole nestíhám nejen blog, ale především práci.

Zatím se ukazuje, že být k dispozici 1-2 dny v týdnu (někdy ani to), není úplně nasazení, které v kavárně očekávají.

Chtěla bych mít možnost přivydělávat si tím, co umím nejlíp- kreslením. Jenže zakázky mám tak dvě do roka a jsou to úplné náhody, většinou obrazy pro známé, nebo rodinné příslušníky. Jednu dobu jsem prodávala přes malý obchůdek v Olomouci přáníčka a pohlednice, ale při tisku míň než 100 ks se mi neuplatní žádná množstevní sleva, takže mi z jednoho pohledu putovala do kapsy vítězná pětikoruna.



Nedoufám, že by mi někdo z blogu nabídl jakoukoli spolupráci, ale kdyby se někdo takový přeci jen našel, třeba jen s radou, která mě samotnou nenapadla, byla bych nesmírně vděčná.
Ráda bych třeba malovat keramiku, nebo navrhovala štítky, vlastně cokoli, co budu moct dělat rukama s láskou a inspirací.

Povedlo se mi aspoň upravit pár dalších fotek z čajového víkendu, je v nich spousta nostalgie a krásných vzpomínek. :) Posílám dech pozdního léta i za vámi.
Mějte se krásně!










10 komentářů:

  1. Fotecky jsou krasne. Ty cajove konvicky!
    A drzim pesti, protoze delat to,c o cloveka bavi, je dulezite. Urcite se neco najde, takove krasne obrazky! Mozna se nekde vice nabizet, jinak neporadim:-(. Socialni site - FB a IF mas? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)) možná už se nám něco rýsuje, teď bude nejtěžší neusnout na vavřínech a s něčím opravdu Začít. Jinak mám facebook, webovky i instagram, ale za celé ty roky mě přes to našel jen jediný člověk, přeci jen jsem kapka v moři.

      Vymazat
    2. A ještě hoď odkazy na další soc sítě tady na blog, nebo to jen nevidím? :)

      Vymazat
    3. Máš pravdu děkuji, už jsem je přidala. Nebyly tam ještě z dob, kdy jsem myslela, že blog povedu víceméně anonymně :D

      Vymazat
  2. Já nemám systémové řešení, ale brala bych obrázek pro rodiče do nového bytu... tak pokud bereš i takovéto mini zakázečky, tak mi prosím napiš na lencza15@seznam.cz. A pokud ne, vůbec neva, a budu držet palce, ať něco najdeš!

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám 2 rady: 1. Přijít s něčím novým nebo s něčím, co nikdo jiný nedělá nebo je malý výběr (to je ale hodně těžký a skoro nemožný) a za 2. Je potřeba udělat pořádnou nabídku, například kreslím obrázky na přání takovou nebo makovou technikou, plácnu A5 za 500 Kč, A4 za 1000 Kč nebo aspoň nějaké rozmezí pokud se to nedá jasně říct atd. Já chápu, že možností je hodně a brala bys různé nabídky ale podle mých zkušeností lidi vlastně ani neví, co chtějí a je potřeba jim to říct, i když to zní možná blbě... ale hlavně je na začátku potřeba něco začít dělat a ne o tom jen přemýšlet nebo mluvit, a zkoušet, jestli se to chytne, což ale většinou stojí čas a taky peníze. Každopádně to není lehký, protože, nebudeme si lhát, konkurence je dost velká... Ale držím moc pěsti, protože talent podle mě máš, teď jen tu dřinu :)
    A já se začátkem příštího roku ozvu s nějakou kresbou nebo malbou tapíra! Bereš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je dlouhý komentář! :D Máš úplnou pravdu, zkusily jsme dát s kamarádkou hlavy dohromady a příští týden se zkusíme do něčeho pustit, protože jak opadne počáteční nadšení, už se k žádnému průlomu nikdy nedohrabeme. :) Budu určitě referovat tady na blogu a na tapíra se moooc těším! Děkuji*

      Vymazat
    2. Tak když ono to zkrátit nešlo no :D Budu se těšit na další informace z procesu :)

      Vymazat
  4. Moje zkušenost je víceméně taková, jak popsala Zita. Prostě dělat, kreslit, tvořit, být vidět... Ze začátku přijímat i projekty, které nejsou třeba placené, ale pomohou Ti vytvořit "jméno". Jo, a taky jsem si ověřila, že se do toho člověk musí pustit naplno. Že jen tak bokem to moc nefunguje, protože jsou pořád nějaké únikové cesty nebo naopak rušivé činnosti, které člověka od výtvarničiny odvádí... Vzhledem k tomu, že studuješ výtvarnou školu, máš velkou výhodu, že se pohybuješ přímo v tomto prostředí... Myslím, že zrovna já jsem takový ten typický příklad, že se to vydřít dá, i když začínáš od úplné nuly. A dřu dál, ještě nemám vyhráno, a kdo ví, jestli kdy budu mít...:-) Ale i ten "proces", ten stojí za to...;-) Ufff, trumfla jsem Zitu?:-D P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli netrumfla, tak určitě dorovnala. :D Díky za zkušenosti, jsi úžasný příklad toho, že když se chce, všechno jde. Tak snad budu mít sílu dostatečně chtít. :))

      Vymazat