úterý 8. srpna 2017

Seriálotéka I. The OA

Jsem jednoznačně seriálový člověk. A i když v dnešní době není velký problém najít kvalitní sérii, pokusím se vám doporučit jeden, který se snadno přehlédne. A to by byla chyba!


The OA

  • USA 2016
  • Drama/ Mysteriózní
  • 8 x 60 min.

Je 8dílný seriál od Netflixu, na který jsem narazila úplně náhodou, ale zanechal ve mně velké stopy. A nic jiné od seriálu ani nečekám. :) Mezi žebříčky těch nejlepších ho nenajdete a to z důvodu, že má naa csfd pouhých 76 %. V dnešní době málo na seriál, který si zaslouží pozornost, ALE! OA má pod 80 % z jediného důvodu- je to seriál mysteriózní. A z mých zkušeností se spousta diváků kouká na nereálná témata zasazená do dnešní doby skrz prsty.

Přehlídka poměrně neznámých a převážně mladých herců (výjimka potvrzující pravidlo je Jason Isaacs, čti Lucius Malfoy).


O čem to je: 

Prairie je mladá žena, která se po 7 letech, kdy byla pohřešovaná, objeví ve svém rodném městě. Zájem probouzí fakt, že byla při svém zmizení slepá. Dnes se vrací s novu získaným zrakem a přináší s sebou neuvěřitelný příběh svého zmizení, který ale odmítá sdělit vlastním rodičům i policii. Její vyprávění spojí dohromady 5 lidí, kteří spolu nemají skoro nic společného a provede vás po tenké hranici mezi psychiatry a vesmírem. ;)


Proč nad tím strávit 8 hodin života? 

Divácký zážitek, který má možná trochu pomalejší rozjezd, ale dala jsem mu šanci a nelituju! Ten příběh je jednoduše úžasný a já věřím, že pokud jste naladění na podobnou notu, pohltí i vás. Místy se připravte na rozpačité valení očí, nebo dojaté posmrkávání. Výborné charakterní postavy, perfektní kamera. 
Pokud máte rádi napínavé seriály, které vás až do konce nechají na pochybách a nebojíte se dát šanci příběhu, který si hraje v trochu duchovních sférách- je OA přímo pro vás.





4 komentáře:

  1. Patřím mezi ty, co na mysteriózní filmy koukají skrz prsty, přiznávám ��, ale tvá pozvánka zní zajímavě, asi tomu dám šanci. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí to člověku padnout do noty, ale třeba tě naladí/odradí trailer? :)
      Budu ráda za každého, kdo tomu dá šanci zazářit! :))

      Vymazat
  2. Tvůj popis zní lákavě :-) Už jsem dlouho žádný seriál nesledovala, televizi dva roky nemáme a pouštíme si jen filmy na doporučení, tak že by?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme také beztelevizní, ale na seriálech docela ujíždíme. :))
      Pokud bych poradila dobře, budu mít radost, mě to vážně bavilo. =)

      Vymazat